Sometimes fantasy is better than reality so I lay there, creating scenarios in my head. But my expectations are so different from my reality. Nothing ever turns out my way.

vineri, 11 ianuarie 2013

La despartiri: asa DA, asa NU.

                       O etapa ingrozitoare din viata unei fete o reprezinta despartirea de cel iubit. Suntem fete, suntem puternice, si  trecem peste asta mai devreme sau mai tarziu. 
                       Ce sa faci, si ce sa NU faci,  Astea sunt niste sfaturi/reguli personale dupa care ma ghidez eu, sau cel putin INCERC. Sper sa va ajute cu ceva fetelor.


1.       Cand aveti discutia aia lunga in care cautati vinovati si va faceti reprosuri unul altuia spunei tot ce simti pentru el, sau ce numai simti in unele cazuri, NU lasa niciun cuvant nerostit. Sa nu te intereseze ce ar putea crede el.

2.       Intr-una din seri plangi in hohote, plangi pana simti ca te-ai mai eliberat de durere, plangi in singuratate sau in bratele unei prietene, daca simti ca ai nevoie de sprijin. Eu personal  prefer singuratatea.  Varsa cate lacrimi vrei, insa cu promisiunea facuta tie insasi ca asta va fi ultima data . Daca iti propui vei reusi cu siguranta.

3.       Daca crezi ca nu vei rezista tentatiei sa il cauti sterge-i numarul, blocheaza-l pe facebook, da-i ignore pe mess. Poate unora li se pare imatur, insa uneori asta reprezinta o portita de scapare, si ajuta mai mult decat crezi.

4.       Mai este si treaba cu stersul pozelor, e optional  depinde de tine daca vrei. Eu una nu vreau, pentru ca stiu, ca peste ani imi voi dori sa privesc fotografiile vechi,  sa imi aduc aminte cu placere de oamenii care mi-au traversat inima, sa le retin chipul celor care odata m-au invatat niste lectii valoroase. Datorita lor si a experientei traite cu ei ai invatat ce stii azi, datorita lor esti capabila sa nu-ti mai repeti greselile. Oh’ si ce implinire vei simti peste cateva luni, cand te vei uita la toate acele poze si realizezi ca numai simti NIMIC .

5.       Incearca sa nu asculti melodii triste de despartire caci asta nu va face decat sa iti inrautateasca situatia. Asculta melodii dansante,vesele, cn un mesaj pozitiv.

6.       Fa ceva pentru tine, ceva care sa te faca sa te simti mai bine, mai frumoasa; poate cumparaturi, sau ai putea gati prajiturele, iesi cu prietenele, distreaza-te. Incearca si cand stai in casa sa faci diverse chestii ca sa nu te mai gandesti la el. Eu sincer cand am fost despartita, cateva zile nici nasul pe geam nu l-am scos, insa am avut cu ce sa imi omor timpul (facebook, am terminat de citit jurnalul vampirilor a doua carte, cu blogul, si am inceput a ma uita la primul sezon din Supernatural) .

7.       Nu cauta alinarea in bratele celorlalti, nu este o solutie pt o fata cu capul cu umeri. Nu te arunca imediat in intalniri si relatii ca asta nu va ajuta cu nimic, si risti sa pari si o curveata, vorba unui amic :)) .


8.        Inca o chestie nasoala, comparatiile. Totul pare asa dificil, si n-ai incotro incat sa-i compari pe toti cu el. In unii vei gasi parti din el, iar ceilalti ti se vor parea atat de diferiti, vei  fi tentata sa-i respingi fara sa le acorzi macar o mica sansa. Gandeste-te de doua ori inainte de a face ceva gresit. Sigur tie ti se pare unic, special, asta doar pt ca erau sentimente intense la mijloc .

8.       Noi, fetele, o dam intr-o tragedie de multe ori si incepem sa ne simtim singurele vinovate ca relatie s-a dus dracului, desi ea scartaia de mult timp, dar niciunul nu avusese curajul sa puna punct. Sa NU faci asta, este una din cele mai mari greseli . Fiecare are partea lui de vina, intotdeauna in aceeasi masura.

9.       Tot datorita firii noastre feminine complicate, ajungem sa pierdem cel mai pretios lucru, increderea in propia persoana. Ne cautam defecte, ne uitam in oglinda si suntem scarbite de ceea ce vedem, ne uram pt simplu fapt ca existam. Dar NU, nu trebuie sa fie asa caci tu esti  frumoasa, in orice moment, atunci gandeste doar durerea din tine.

10.   Ziua este totul foarte usor, insa noaptea cand ne retragem in intimitatea camerei, asezam capul pe perna, si ramanem doar noi cu gandurile noastre. Este cel mai greu caci numai ai cu ce sa-ti amagesti durerea si inima. Atunci TREBUIE sa rezisti, sa nu plangi ca doar ti-ai promis ca e ultima oara.  Asculta o melodie relaxanta si incearca sa te eliberezi de toate aceste ganduri. Pe masura ce vor trece noptile totul va deveni mai usor, si furtuna din inima se va mai potoli.  E nevoie doar de putina rabdare.

                 Si o iei de la capat mereu, pana intr-o zi cand te vei trezi si-ti dai seama ca esti pregatita sa-l privesti in ochi fara ca inima s-o ia razna. Atunci este ziua cand vei fi cu adevarat deschisa unui nou inceput, atunci vei sti ca te-ai lepadat de tot ceea ce simteai.

5 comentarii:

  1. E greu de definit ceea ce trebuie sa faci in cazul unei despartiri, dar imi place tare mult postarea, e foarte utila:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu cred c-as rezista sa plang doar intr-o seara. Mi-as promite ca e ultima data.. Dar uneori cand trebuie sa plangi, trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  3. interesant :) oricum eu sunt de parere ca mereu trebuie sa faci ce simti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu chiar nu știu ce aș face .
    Mereu m-am ferit de relații .. Nu mă simt pregătită . În general,am încercat să fiu doar amică cu băieții .
    Dar o să îți adaug postarea la pagini favorite:D , o să am nevoie de ea . Mulțumesc ! :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Uneori o despartire este mai mult decat necesara.Unele relatii pur si simplu nu merg,oricat ne-am stradui si decat o relatie fara viitor mai bine un pas in fata spre viitor.Sa nu uitam ca tot rau este spre bine.
    Am fost un adevarat dezastru in materie de relatii mult timp si nici cu despartirile nu m-am descurcat mai bine dar acum,ca sunt intr-o relatie stabila realizez ca e o prostie sa tinem cu dintii de relatii nocive.
    Si daca e sa vorbim de tratamentul-dupa-despartiri comediile,ciocolata si compania a ceva inocent(un animal de companie,un copil mic si poznas) sunt de asemenea de ajutor.
    Felicitari pentru postare!

    RăspundețiȘtergere

Soapte ratacite...